Rezervirajte termin

+387 (0) 30 334 070

Ponedjeljak - Subota

08:00 - 20:00

Vaš je osmjeh naša briga!

Ortodoncija

Ortodoncija (orthos - prav, ispravan, savršen, odous - zub) je prva stomatološka specijalnost koja se razmatra u okviru proučavanja i liječenja malokluzije (nepravilnog zagrižaja), što može biti posljedica nepravilnosti zuba i/ili disproporcionalnog odnosa vilica. Ortodontsko liječenje može se fokusirati samo samo na nepravilno postavljen zub, ili se može baviti kontrolom i izmenama rasta lica.

Ortodontsko liječenje se može sprovoditi iz čisto estetskih razloga, u cilju poboljšanja ukupnog izgleda pacijentovih zuba. Ipak, postoje ortodonti koji radije rade na rekonstrukciji cijelog lica, nego da se fokusiraju samo na zube. U liječenju nepravilnosti vilica i zuba u stomatološkoj ordinaciji Franković koristimo fiksne i sve vrste mobilnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj. Na taj način se poboljšava zdravlje Vaših zuba i dobija ljepši, prirodniji osmijeh.

Damon sistem

Damon sistem povećava vaše samopouzdanje u bilo kojoj životnoj dobi. Vrlo brzo su primjetne promjene, ne samo na poboljšanju estetike i funkcije zubi nego promjene i u fizionomiji cijelog lica. Razlog tome je taj što Damon sistem liječenja stvara prekrasan, širok, prirodan osmijeh koji pruža zapanjujuću ravnotežu lica i stvara dinamičan i mladolik izgled. Damon ortodoncija je ortodoncija vođena izgledom lica. U vrlo kratkom vremenu se postižu vrhunski rezultati bez vađenja zubi, potreban je manji broj kontrolnih pregleda, a samo vrijeme trajanja terapije je kraće.

O nama

Stomatološka ordinacija Franković usko je specijalizirana za pružanje usluga iz domena stomatologije, zubne implantologije, oralne hirurgije, protetike, ortodoncije i paradontologije. Ordinaciju vodi dr Hrvoje Franković. Bavimo se modernom implantologijom, trudimo se da se razlikujemo i izdvojimo po kvaliteti i zadovoljnim pacijentima.

Saznajte više o nama

Kontakt
  • Kraljice Katarine 6,
  • 71250 Kiseljak
  • info@dentalfrankovic.com
  • +387 30 334-070
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.