Sredstva za higijenu

Zubni konac

Konac je prvo sredstvo za higijenu međuzubnog prostora, a oni koji sadrže topljivi pirofosfat od 21% do 37% bolje sprečavaju nastanak zubnog kamenca u poređenju sa običnim. Takođe, interdentalne četkice su se pokazale kao superiornije u otklanjanju plaka u odnosu na zubni konac.

Sredstva za higijenu

Koliko je dobra čačkalica?

Ponekad nije loše odstraniti komadiće hrane čačkalicom, ali kroz duže vrijeme, dugo čačkanje zuba može izazvati abraziju zuba i povlačenje zubnog mesa. Navika držanja čačkalice u ustima može uzrokovati oštećenje zuba i viličnog zgloba. Treba paziti da se vrh čačkalice ne zabije u zubno meso.

Sredstva za higijenu

Rastvori za ispiranje usta

Rastvori za ispiranje usta su pogodni i za suzbijanje parodontnih bolesti. Utječu na smanjenje gingivitisa. Mnoge studije su pokazale da antiseptički rastvori uz redovno pranje zuba daju bolji efekat na parodont od samog pranja zuba. Osim klasičnog čišćenja zuba, pacijentima sa gingivitisom i parodontitisom izrazito je važna higijena prostora između zuba.

Savjet

Zašto bi trebalo da čistite svoj jezik

Da li ste znali da bakterije u vašim ustima mogu da uzrokuju naslage koje uzrokuju karijes, probleme sa desnima i neprijatan zadah, čišćenje zuba četkicom i koncem uklanja samo neke od ovih bakterija bakterije takođe žive na površini jezika. Bakterije na jeziku su glavni uzrok neprijatnog daha. Što je više bakterija u vašim ustima, veće su šanse da imate neprijatan dah kao i probleme sa oralnim zdravljem.

Šta možete da preduzmete? Kao dodatak vašoj oralnoj njezi, čistite svoj jezik 10 sekundi dva puta dnevno. Ovo će pomoći da se smanji količina bakterija prisutnih u vašim ustima. Upotreba čistača je jednostavna: sa strugačem nežno očistite jezik 2-3-puta od nazad prema napred. Nakon toga isperite usta sa sviježom vodom.

Upozorenje: Jake naslage na jeziku mogu biti i znak loše probave ili oboljenja organizma. Za savjet potražite svog ljekara.

Želite biti informirani o novostima iz svijeta stomatologije?

Pratite nas, trudimo se obavijestit Vas o svemu što bi Vas moglo zanimati. Iz udobnosti doma sada možete više saznati o tome što je dobro za Vas, Vaš osmjeh i Vaše zdravlje.

FACEBOOK | INSTAGRAM ili nas KONTAKTIRAJTE

Kraljice Katarine 6, Kiseljak

+387 30 334-070

info@dentalfrankovic.com

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA FRANKOVIĆ - sva prava pridržana