bez 3d snimka nema kvalitetne implatologije

3d snimanje

RVG ili RTG pojedninačnih zuba, ortopan (2D), telerendgen (LL, PA, AP, snimak šake), maxilarni sinusi, temp. mand zglob (TMZ), 3d prikaz jedne i obje čeljusti i 3d prikaz malog polja.

Ovaj uređaj pomaže nam da uz pouzdane snimke kao i razne radiografske modove ozbiljno pristupimo svakom problemu. Ovi snimci su dragocjeni za dijagnostiku, plan liječenja karijesa, endodonciju, ortodonciju, implante i druge hiruške procedure kao i obrazovanje pacijenata. Od ektstrakcije do endodencije, ortodoncije do implanta, 3D skeniranje...

aparat-banner.jpg

Snimak najčešce predlažemo ukoliko je potrebno provjeriti položaj neizniklih umnjaka ili ostalih zuba, ukoliko je potrebno provjeriti kvalitet i količinu kosti, kod sumnje na problem sa sinusima, kada je potrebno provjeriti da li postoji karijes ili neka druga vrsta oboljenja zuba koju je tesko utvrditi klinickim pregledom, kako bismo provjerili položaj i dužinu korjenova zubi i vidjeli procese u kosti, kako bismo provjerili da li postoji oboljenje parodoncijuma (parodontopatija) i ustanovili stanje kosti oko zuba. Aparat kojim izradjemo ortopan (ortopantomograf) snimke je digitalni rendgen aparat posljednje generacije, veoma bezbjedan po zdravlje pacijenta, sa minimalnim stepenom zračenja.

Snow

Savjeti za Vaše zdravlje

Teško zamisliti zdrave zube bez pravilne njege. Kada ove male stvari postnu dei Vaše svakodnevnice Vaš život će biti kvalitetnijim. Ali kako da znamo koji savjeti, u moru njih, su ispravni? Pravi savjeti su oni koje vam da stučnjak, a neke od njih možete pročitati na našoj web stranici.

Pročitajte savjete

Želite biti informirani o novostima iz svijeta stomatologije?

Pratite nas, trudimo se obavijestit Vas o svemu što bi Vas moglo zanimati. Iz udobnosti doma sada možete više saznati o tome što je dobro za Vas, Vaš osmjeh i Vaše zdravlje.

FACEBOOK | INSTAGRAM ili nas KONTAKTIRAJTE

Kraljice Katarine 6, Kiseljak

+387 30 334-070

info@dentalfrankovic.com

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA FRANKOVIĆ - sva prava pridržana