Vaš je osmjeh naša briga!

Ortodoncija

Ortodoncija (orthos - prav, ispravan, savršen, odous - zub) je prva stomatološka specijalnost koja se razmatra u okviru proučavanja i liječenja malokluzije (nepravilnog zagrižaja), što može biti posljedica nepravilnosti zuba i/ili disproporcionalnog odnosa vilica. Ortodontsko liječenje može se fokusirati samo samo na nepravilno postavljen zub, ili se može baviti kontrolom i izmenama rasta lica.

Ortodontsko liječenje se može sprovoditi iz čisto estetskih razloga, u cilju poboljšanja ukupnog izgleda pacijentovih zuba. Ipak, postoje ortodonti koji radije rade na rekonstrukciji cijelog lica, nego da se fokusiraju samo na zube. U liječenju nepravilnosti vilica i zuba u stomatološkoj ordinaciji Franković koristimo fiksne i sve vrste mobilnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj. Na taj način se poboljšava zdravlje Vaših zuba i dobija ljepši, prirodniji osmijeh.

Damon sistem

Damon sistem povećava vaše samopouzdanje u bilo kojoj životnoj dobi. Vrlo brzo su primjetne promjene, ne samo na poboljšanju estetike i funkcije zubi nego promjene i u fizionomiji cijelog lica. Razlog tome je taj što Damon sistem liječenja stvara prekrasan, širok, prirodan osmijeh koji pruža zapanjujuću ravnotežu lica i stvara dinamičan i mladolik izgled. Damon ortodoncija je ortodoncija vođena izgledom lica. U vrlo kratkom vremenu se postižu vrhunski rezultati bez vađenja zubi, potreban je manji broj kontrolnih pregleda, a samo vrijeme trajanja terapije je kraće.

Snow

Savjeti za Vaše zdravlje

Teško zamisliti zdrave zube bez pravilne njege. Kada ove male stvari postnu dei Vaše svakodnevnice Vaš život će biti kvalitetnijim. Ali kako da znamo koji savjeti, u moru njih, su ispravni? Pravi savjeti su oni koje vam da stučnjak, a neke od njih možete pročitati na našoj web stranici.

Pročitajte savjete

Želite biti informirani o novostima iz svijeta stomatologije?

Pratite nas, trudimo se obavijestit Vas o svemu što bi Vas moglo zanimati. Iz udobnosti doma sada možete više saznati o tome što je dobro za Vas, Vaš osmjeh i Vaše zdravlje.

FACEBOOK | INSTAGRAM ili nas KONTAKTIRAJTE

Kraljice Katarine 6, Kiseljak

+387 30 334-070

info@dentalfrankovic.com

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA FRANKOVIĆ - sva prava pridržana